More by WEAK!
© mimoa
More theatre projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More pavilion projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More community centre projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More from Casagrande
© mimoa© mimoa© mimoa

Bug Dome

1 rating
log in to rate!
WEAK!
 
location Shenzhen
function community centre, pavilion, theatre
contributed by Casagrande

The building is realized on the wasteland of a ruined building site, in-between Shenzhen City Hall and an illegal workers camp. The design is inspired by insects. The bamboo construction methods are based on local knowledge from rural Guanxi, brought into the city by the migrating construction workers. The space is used during the SZHK Biennale for underground bands, poetry reading, discussions, karaoke and as a lounge for the illegal workers from the neighbouring camp. The building offers a shade, a stage and a fireplace. After the Biennale, the Bug Dome will act as an un-official social club for illegal workers from the Chinese countryside.

 

RSS
(1)
Comments
Casagrande says:
The WEAK!


Architects:
Hsieh Ying-chun 謝英俊
Marco Casagrande 馬可卡薩格蘭
Roan Ching-yueh 阮慶岳


Construction Work:
Chen, Jiang Zhou, Leo Cheng, Marco Casagrande, Nikita Wu, Shao Lei, Wei Jia-kuan, Wei Jing-Ke
Design Assistant:
Frank Chen
Local Knowledge:
Wei Jia-kuan
Wei Jing-Ke


Location: Shenzhen, China
Site: 3000 m2 waste land, ruined building site
Building footprint: 120 m2
Materials: bamboo, wood, gravel, recycled concrete
Completed: 2009
16-Dec-09
ADD COMMENT
We prefer you log in when posting a comment.
No MIMOA account? Register here!
Name:
You can ad links, video's and even use some HTML!
SUBMIT
show all projects
full size map
Facts
Bug Dome
Address
Jin Tien Road 1
China
http://bugdome.blogspot.com/
Project is public!
Completion 12- 2009
Floor area/size 120 m2
ArchitectWEAK!
project managerNikita Wu
Client SZHK Biennale
 
Project ID 5436
Latitude/Longitude 22°32'42N 114°03'44E
Contributed by Casagrande
Found incorrect or incomplete information?
Let us know! Have better images?
Email them to us
ADD NEW PROJECT