More commercial space projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More shopping centre projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More retail projects
© mimoa© mimoa© mimoa

Food Container Remixed

1 rating
log in to rate!
Spacelab Architects
 
location Porto Sant'Elpidio
function commercial space, mall, market, retail, shop, shopping centre
contributed by Spacelab

From box to hypercube. This brand new commercial building (surface: 2.500 m2) is a part of a wider urban district planned from Spacelab Architecture since 2006 in the city of Porto Sant`Elpidio - middle Italy, in the course of completion. The client brief: maximum formal impact in the limits of precast construction and basic tipology (medium-commercial function). Spacelab intended this limits as an occasion to conduct the modular precast construction to new formal results. Mixing two structural systems (precast concrete grid+steel truss), the box resulting from urban plan parameters (maximum surface and height) is complicated in the entrance side by a prismatic intrusion in the original volume, distinguished by using glass and other translucent materials in comparison to other opaque fronts. The other sides are characterized using precast custom-made concrete envelope, deniing modules by a continue abstract texture visually connecting each panel to the contiguous.

RSS
(0)
Comments
ADD COMMENT
We prefer you log in when posting a comment.
No MIMOA account? Register here!
Name:
You can ad links, video's and even use some HTML!
SUBMIT
show all projects
full size map
Facts
Food Container Remixed
Address
Piazzale Matteotti 1
Italy
Found incorrect or incomplete information?
Let us know! Have better images?
Email them to us
ADD NEW PROJECT