More by Jun Aoki
© mimoa© mimoa© mimoa
More shopping centre projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More projects in Tokyo
© mimoa© mimoa© mimoa
More from Nazar
© mimoa© mimoa© mimoa

Louis Vuitton Ginza Matsuya

Not rated yet
log in to rate!
Jun Aoki
 
location Tokyo
function shopping centre
contributed by Nazar

Louis Vuitton Ginza Matsuya is the exterior finish design of the store, which occupies a space 28.1 meters in length, 18.8 meters in width and 7.4 meters in height at the corner of a department store. A wall of aluminum panels 10 millimeters thick with open joints forms a podium. Above that is a double-skin exterior wall 5.9 meters high. Laminated glass with a pattern of dots, each15 millimeters square, in the inner layer is used on the outside. Louis Vuitton's checkered patter is on the interior side of the glass and on the wall on the inside, making three layers of patterns in all. There is 68 centimeters between the glass and the inside wall. Since the moiré pattern disappears when the building is seen from the sidewalk on the opposite side of the street, the checkered pattern on the wall is displaced one unit every 85 centimeters so as to create a checkered pattern with units 85 centimeters swuare. In parts of the store the pattern appears blurred from the outside.

RSS
(0)
Comments
ADD COMMENT
We prefer you log in when posting a comment.
No MIMOA account? Register here!
Name:
You can ad links, video's and even use some HTML!
SUBMIT
show all projects
full size map
Facts
Louis Vuitton Ginza Matsuya
Address
Ginza 3-6-1
Japan
Project is public!
Completion 11- 2000
ArchitectJun Aoki
 
Project ID 13007
Latitude/Longitude 35°40'21N 139°45'59E
Contributed by Nazar
Found incorrect or incomplete information?
Let us know! Have better images?
Email them to us
ADD NEW PROJECT