More by Drost + van Veen architecten
© mimoa© mimoa© mimoa
More club projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More sport projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More projects in 's-Hertogenbosch
© mimoa© mimoa
More from DvV
© mimoa© mimoa© mimoa

Golfclub Haverleij

2 ratings
log in to rate!
Drost + van Veen architecten
 
location 's-Hertogenbosch
function club, sport
contributed by DvV

The program consisted of three buildings: the clubhouse, a driving-range and the greenkeepers building. Usually, these buildings are scattered across the terrain of the club. To conform to the urban planner’s concept of the Haverleij, the new buildings are grouped together around the parking lot. The design is inspired by examples of early wooden fortresses, which were encompassed in dirt walls, and medieval farms with their large courts. Through the clustering a recognizable unit is created, which is separated from the landscape by the dirt wall. Tunnels in the dirt wall allow access to the courses and create views into the land. In shape and material, the buildings are also united. Robust materials create a rustic atmosphere. Large stone blocks, from the Ardennes, build the base, coarse wooden beams and battening construct the roof. The façade consists of wooden panels, with a warm red colour, that act like a beacon in the landscape for the players.

RSS
(0)
Comments
ADD COMMENT
We prefer you log in when posting a comment.
No MIMOA account? Register here!
Name:
You can ad links, video's and even use some HTML!
SUBMIT
show all projects
full size map
Facts
Golfclub Haverleij
Address
Leunweg 40
Netherlands
http://www.golfbaan-haverleij.nl
Project is public!
Completion 9- 2003
Floor area/size 2540 m2
Cost € 2485000,-
ArchitectDrost + van Veen architecten
structural engineerBureau Bouwkunde
technical engineerConstructie van den Berg
Client Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling B.V.
 
Project ID 6554
Latitude/Longitude 51°43'28N 05°15'18E
Contributed by DvV
Found incorrect or incomplete information?
Let us know! Have better images?
Email them to us
ADD NEW PROJECT