More pavilion projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More office projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More projects in Eindhoven
© mimoa© mimoa© mimoa

Office WillemsenU

1 rating
log in to rate!
Willems en U
 
location Eindhoven
function office, pavilion
contributed by els

Willems en U Architects recently moved into a striking office building - from their own drawing board - in a small park located along the Eindhoven ring road. Striking because the building has, as it were, been raised and put in place, leaving the existing natural surroundings untouched. From street level, the view into the park has stayed the same. The building has been carefully placed in between the trees, which now lightly touch the façades, giving the users the feeling of being one with the trees. The façades have been made of untreated wood. In the course of time, the wood will take on a weathered grey look and allow the building to merge with the colours of the trees. The large, floor-high, alternating windows emphasize the abstract character of the uplifted box and allow daylight to flood the building, while giving a serene view over the park. The interaction between nature and building is also evident in the ever changing reflections of the sky and trees in the large windows.

RSS
(0)
Comments
ADD COMMENT
We prefer you log in when posting a comment.
No MIMOA account? Register here!
Name:
You can ad links, video's and even use some HTML!
SUBMIT
show all projects
full size map
Facts
Office WillemsenU
Address
Groenstraat 2-6
Netherlands
http://www.willemsenu.nl
Found incorrect or incomplete information?
Let us know! Have better images?
Email them to us
ADD NEW PROJECT