More private house projects
© mimoa© mimoa© mimoa

Table House

1 rating
log in to rate!
XYZ architecten
 
location Epse
function private house
contributed by XYZarchitecten

Recently XYZ architecten from Epse, the Netherlands, realised a house on a large plot in a forest. The concept is that of the shape of a table in "concrete" look. Below is the living area, which extends to the rear in the floor which is situated on top of the table. This is done in white stucco, while the table is in gray stucco. Because of the entrance of daylight, the front and the rear doors are designed as aluminum curtain walls. The whole house is heated and cooled by means of floor heating with a heat pump. The ground floor is characterized by a loft-like layout. The client wanted to relax, to cook, to paint and to have exhibitions of his work in the same room. Yet he wanted to keep optically isolated certain activities. There is plenty of wall length to exhibit paintings.

RSS
(1)
Comments
Arkenbout says:
My house!
Epse, Netherlands 14-Aug-13
ADD COMMENT
We prefer you log in when posting a comment.
No MIMOA account? Register here!
Name:
You can ad links, video's and even use some HTML!
SUBMIT
show all projects
full size map
Facts
Table House
Address
Lochemseweg 65
Netherlands
Project is not public!
This project is part of 1 guide Chicago by Ivuska
Make a guide yourself
Completion 5- 2013
Floor area/size 200 m2
ArchitectXYZ architecten
structural engineerBartels Ingenieursburo
building physics consultantBuro Walet
contractorHorstink
 
Project ID 11780
Latitude/Longitude 52°13'03N 06°13'07E
Contributed by XYZarchitecten
Found incorrect or incomplete information?
Let us know! Have better images?
Email them to us
ADD NEW PROJECT