More office projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More projects in Groningen
© mimoa© mimoa© mimoa
More from dirkverwoerd
© mimoa© mimoa© mimoa

Gasunie Headquarters

1 rating
log in to rate!
Alberts en van Huut bv
 
location Groningen
function office
contributed by dirkverwoerd

One of the major starting-points in the design of the new building was, next to multi-efficiency and flexibility, to create a heart for the Gasunie. Bringing all the people working for the Gasunie together does not only result in a 'calculated' efficiency but also gives them a feeling of belonging together. A huge vertical 'indoor street' forms the binding element between the different floors. As much attention was paid to the inside as the outside. The organic character of the design is echoed throughout the interior of the building, even down to the specifically designed furniture. One of the most striking features of the interior is the use of colour in the foyer and stairwell. The architect chose earth tones for the structural elements like the columns and central pillar of the stairwell, to symbolize the building's attachment to the ground. In 2007 this building was chosen by the readers of newspaper Trouw as the "Most beautiful building of Holland".

 

RSS
(0)
Comments
ADD COMMENT
We prefer you log in when posting a comment.
No MIMOA account? Register here!
Name:
You can ad links, video's and even use some HTML!
SUBMIT
show all projects
full size map
Facts
Gasunie Headquarters
Address
Concourslaan 17
Netherlands
Project is not public!
Completion 1994
Floor area/size 45000 m2
Cost € 63500000,-
Architect, Landscape architectAlberts en van Huut bv
structural engineerAdviesbureau Tielemans
Client Gasunie
 
Project ID 9724
Latitude/Longitude 53°12'04N 06°33'03E
Contributed by dirkverwoerd
Found incorrect or incomplete information?
Let us know! Have better images?
Email them to us
ADD NEW PROJECT