More by De Architectengroep
© mimoa© mimoa
More pavilion projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More bar projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More from boeboe
© mimoa© mimoa© mimoa

Paviljoen de Posbank

2 ratings
log in to rate!
De Architectengroep, seARCH
 
location Rheden
function pavilion, bar
contributed by boeboe

The teahouse Pavilion attempts to meld into the landscape through the architectural and structural treatment of floors and walls. Floors appear to float in flowing, contiguous spaces. Walls disappear as the structure, tree trunks, resemble the surroundings. A glass skin lends an ambiguity between inside and outside. Here architecture and structure have a symbiotic relationship, to achieve a balance between the Pavilion and its surroundings. From the entrance the floor rises in a continuous spiral that wraps itself around a group of trees ending in a 14m cantilever. The necessary construction is made from steel, for tension, and unprocessed solid oak, for compression. A wood floor, made with cuts of tree trunk and embedded in epoxy, marks the dining area. The Pavilion provides visitors to the nature park a place to rest and eat or drink, offering splendid views of the IJssel and Rijn valleys.

RSS
(2)
Comments
Naomi says:
Hi ar.sanjita, you can send your question to the architects themselves, see their website.
Amsterdam, Netherlands 19-Jan-09
ar.sanjita says:
which epoxy material is used for pavilion
19-Jan-09
ADD COMMENT
We prefer you log in when posting a comment.
No MIMOA account? Register here!
Name:
You can ad links, video's and even use some HTML!
SUBMIT
show all projects
full size map
Facts
Paviljoen de Posbank
Address
Beekhuizenseweg 1
Netherlands
http://www.paviljoendeposbank.nl/
Project is public!
Opening hours The pavilion is open all week, from 10:00 h till one hour before sundown.
How to get there? Public transport: you can walk to the Paviljoen de Posbank in Nationaal Park Veluwezoom from Train Station Velp, Rheden or Dieren. Car: Nationaal Park Veluwezoom is reached though the A12 and A348. Situated approximately 10 km north of Arnhem. Parking is provided next toe the pavilion.
Completion 5- 2002
Floor area/size 736 m2
Cost € 1600000,-
Main designer, ArchitectDe Architectengroep
ArchitectseARCH
building physics consultantDGMR
contractorBAM
structural engineerABT
Client Vereniging Natuurmonumenten
 
Project ID 331
Latitude/Longitude 52°01'51N 06°01'11E
Contributed by boeboe
Found incorrect or incomplete information?
Let us know! Have better images?
Email them to us
ADD NEW PROJECT