More by A12 Architectuur BNA
© mimoa© mimoa© mimoa
More office projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More renovation projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More projects in Veenendaal
© mimoa© mimoa
More from A12
© mimoa© mimoa© mimoa

A12 Architects office

3 ratings
log in to rate!
A12 Architectuur BNA
 
location Veenendaal
function office, renovation
contributed by A12

Re-use of an existing one-storey office building resulted in a distinctive building, which became the new working environment for the architect firm itself. Because the original building was designed for two stories, it was possible to place a light steel construction on top of the existing one. Internally the building is completely stripped and provided with a new division and interior. Transparency, daylight, spatiality and play of colours are the characteristics of this project and the architectural ambition of A12 Architecten in general. The facades of the new level show various sights. The northern and eastern facades are mostly carried out in glass, at the south and westside of the building the facades are more closed, consisting of aluminium cladding with thin vertical windows. Through an ingenious system of sliding polycarbonate panels daylight can be softened at each individual workplace.

 

RSS
(0)
Comments
ADD COMMENT
We prefer you log in when posting a comment.
No MIMOA account? Register here!
Name:
You can ad links, video's and even use some HTML!
SUBMIT
show all projects
full size map
Facts
A12 Architects office
Address
Landjuweel 20
Netherlands
Project is not public!
Completion 6- 2004
Floor area/size 1455 m2
Architect, Interior architectA12 Architectuur BNA
services engineerBoersema Installatie Adviseurs
structural engineerIngenieursbureau voor BouwTechniek
contractorNiron BV
Client Bergdoorn BV
 
Project ID 451
Latitude/Longitude 52°02'25N 05°33'03E
Contributed by A12
Found incorrect or incomplete information?
Let us know! Have better images?
Email them to us
ADD NEW PROJECT