More by Inbo
© mimoa© mimoa© mimoa
More government projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More office projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More projects in Veenendaal
© mimoa© mimoa

Townhall Veenendaal Extension

1 rating
log in to rate!
Inbo
 
location Veenendaal
function government, office
contributed by Inbo-BV

The Raadhuisplein square in Veenendaal has been transformed. Previously, a sombre, windy parking area marked out the entrance to the town hall. This is the spot where the extension to the town hall has taken shape. The town hall is an integral part of the town centre. With its clock tower sited exactly in the intersection of two important axes, the new build part is instantly recognisable, even from a distance. A striking choice of materials also sets the building apart. The buildings of the ‘Brouwerspoort’ plan feature principally brickwork, whilst the town hall is composed of a natural stone. A seductive image is drawn when the composition of warm yellow/orange matte travertine is offset by a clear, dark aluminium and steel framework. The eye is irresistibly pulled towards the white awning and slats which line through with the other buildings.

 

RSS
(0)
Comments
ADD COMMENT
We prefer you log in when posting a comment.
No MIMOA account? Register here!
Name:
You can ad links, video's and even use some HTML!
SUBMIT
show all projects
full size map
Facts
Townhall Veenendaal Extension
Address
Raadhuisplein 1
Netherlands
Project is public!
This project is part of 1 guide German by ningkoo
Make a guide yourself
Completion 7- 2011
Floor area/size 9400 m2
ArchitectInbo
Client Municipality Veenendaal
 
Project ID 8782
Latitude/Longitude 52°01'25N 05°33'27E
Contributed by Inbo-BV
Found incorrect or incomplete information?
Let us know! Have better images?
Email them to us
ADD NEW PROJECT