27
Nov

Opening Apple Park Visitor Center in Cupertino

Author: Mieke, Posted: November 27th, 2017

1859_FP633948The grand list of Iconic Apple Architecture by Foster and Partners has been added up with 2 new building completions in the last 2 months.

In October Apple Michigan Avenue in Chicago was completed and last week the new Visitor Center along Tantau Avenue, also designed by Foster & Partners, opened to the public, bringing the experience of Apple Park closer than ever. Designed as an exclusive public gateway to Apple Park, it features an expansive roof terrace with stunning views of the main building that offers a unique glimpse into Apple Park.

Read here more about how to visit the Visitor Center >>

1859_FP633969Nestled within a carefully planted olive grove, an exceptionally transparent envelope sits below a floating carbon-fiber roof, which cantileves over outdoor seating areas on either side. lts softly-lit timber soffit gives the interior an inviting warmth, while the full-height glazing dematerializes the building volume.

Visitors are greeted with a large scaled model of Apple Park – seemingly suspended in mid-air-mil led and finished by the same machines that create the signature Apple products. Visitors also have the opportunity to get a closer look at the main building from the roof terrace of the Visitor Center, which offers an unmatched panoramic view of Apple Park. A delicate screen of thin, curved carbon­fiber fins shades the terrace, where people can relax and take photos against the lush backdrop of Apple Park.

1859_FP633965

Stefan Behling, Head of Studio, Foster + Partners commented, "The idea was to create a delicate pavilion where visitors can enjoy the same material palette and meticulous detailing seen in the Ring Building in a relaxed setting, against the backdrop of Apple Park."

Special Apple merchandise, exclusive to the Visitor Center, is available as souvenirs. At the southern end of the Visitor Center is a café – a place of relaxation and repose, where visitors can enjoy the verdant Californian landscape that surrounds Apple Park.

Several elements from the main building are replicated at the Visitor Center to give people a taste of the precision detailing at Apple Park. For instance, the design of the staircases is inspired by the similar ones in the main building, clad with the same quartz stone, and the countertop at the café is made with the same marble as the main restaurant.

More information about the Apple Visitor Center >>

Share this post: