Swift Headquarters

1 rating
log in to rate!
Ricardo Bofill
 
location La Hulpe
function office
contributed by Ricardo_Bofill_Taller_de_Arquitectura

Project that marks a turning point in the evolution of Taller de Arquitectura's style by introducing new construction technology into a classical idiom. The building, the extension to the head offices of a banking firm, stands in La Hulpe, on the outskirts of Brussels, on a wooded estate with open views and artificial lakes. During the preliminary implantation studies it was decided not to touch the centre of the park and to construct the building on the highest point of the periphery, near the highways, to ensure its perfect integration into the landscape. With this same criterion in mind, the building was developed horizontally, with three floors above ground and two below. The structure consists of two wings linked by a central space, a transparent-roofed atrium and a double skin of glass which both lightens and breaks the rhythm of the façade. The restaurant and cafeteria are in a pavilion apart, joined to the main building by a glazed corridor.

RSS
(0)
Comments
ADD COMMENT
We prefer you log in when posting a comment.
No MIMOA account? Register here!
Name:
You can ad links, video's and even use some HTML!
SUBMIT
show all projects
full size map
Facts
Swift Headquarters
Address
Avenue Adèle 1
Belgium
Public access unknown!
This project is part of 4 guides amsterdam by sphilippe
Belgium by NBA
brussels by sdcht
Brussels by SteenUSkou
Make a guide yourself
Completion 1989
Floor area/size 35000 m2
ArchitectRicardo Bofill
Client s.w.i.f.t. (society for worldwide interbank financial telecommunication)
 
Project ID 12357
Latitude/Longitude 50°44'04N 04°28'51E
Contributed by Ricardo_Bofill_Taller_de_Arquitectura
Found incorrect or incomplete information?
Let us know! Have better images?
Email them to us
ADD NEW PROJECT