More chapel projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More from schwarzplan-pl
© mimoa© mimoa

Ingelheim Funeral Chapel

Not rated yet
log in to rate!
Bayer & Strobel Architekten
 
location Ingelheim am Rhein
function chapel
contributed by schwarzplan-pl

As an essential element of the redesign of the cemetery, massive quarry-stone walls were built, made of the typical local yellow-grey stone. They block off the cemetery from the street, enclosing it as a place of peace and contemplation while also acting as retaining walls separating the entrance area from the more elevated parts of the cemetery used for burials. As the heart of the cemetery, the funeral chapel is made into a natural part of the entrance area through the use of quarry stone for its facade as well as in the interior. The result is a sophisticated series of interior and exterior spaces with finely modulated transitions. Cemetery and funeral chapel are perceived as a harmonious unit and become an inseparable whole. The funeral hall itself exudes a bright and friendly atmosphere. To do justice to its significance within the cemetery complex, it is clearly marked with a gable roof.

RSS
(0)
Comments
ADD COMMENT
We prefer you log in when posting a comment.
No MIMOA account? Register here!
Name:
You can ad links, video's and even use some HTML!
SUBMIT
show all projects
full size map
Facts
Ingelheim Funeral Chapel
Address
In den Frenzen 20
Germany
Public access unknown!
This project is part of 1 guide Allemagne by SashaP
Make a guide yourself
Completion 2012
Floor area/size 655 m2
ArchitectBayer & Strobel Architekten
Client Stadt Ingelheim am Rhein
 
Project ID 20701
Latitude/Longitude 49°59'28N 08°01'57E
Contributed by schwarzplan-pl
Found incorrect or incomplete information?
Let us know! Have better images?
Email them to us
ADD NEW PROJECT