More by Plasma Studio
© mimoa© mimoa© mimoa
More private house projects
© mimoa© mimoa© mimoa
More from plasma_studio
© mimoa© mimoa© mimoa

Cube House

Not rated yet
log in to rate!
Plasma Studio
 
location Moso
function private house
contributed by plasma_studio

The major constraints on this project, its steep site compressed between existing buildings together with limited allowance for development, have shaped its form. It is inserted into the earth with two covered parking spaces on the front-end where a small staircase leads up to the first floor living spaces and second floor bedrooms. Due to the limited available floor area, the staircase and circulation had to be conceived to save space. This led to an open organisation of the first floor: the cooking, eating and living spaces are positioned around the circulation core. The staircase and built-in storage, oven and services cavity divide and connect simultaneously. On the second floor, the single sleeping rooms are connected to each other through short, efficient passages. Given the prominent location of the south-facing site overlooking the Dolomites, the facade was opened up as much as possible in order to widen-up the tight interiors.

RSS
(0)
Comments
ADD COMMENT
We prefer you log in when posting a comment.
No MIMOA account? Register here!
Name:
You can ad links, video's and even use some HTML!
SUBMIT
show all projects
full size map
Facts
Cube House
Address
Via Alpe di Nemes -
Italy
Project is not public!
Completion 2008
ArchitectPlasma Studio
 
Project ID 20385
Latitude/Longitude 46°41'24N 12°22'01E
Contributed by plasma_studio
Found incorrect or incomplete information?
Let us know! Have better images?
Email them to us
ADD NEW PROJECT